עיצוב: איך נראה בית של מעצבי אופנה?


הסלון רחב ידיים ועוצר נשימה, חדר השינה בסגנון לופט ניו יורקי והחדר של הבת - כמו של נסיכה מהאגדות; זוג מעצבי אופנה מהוד השרון לקחו בית עם מראה מיושן והעניקו לו שיק עדכני; פרגנו להם בטירוף

חגית רוזנברג | mako | פורסם 17/02/11 16:34 

הדיירים: זוג הורים בשנות הארבעים לחייהם, עם שני ילדים: בן ובת בגילאים 10 ו-11. בני הזוג הם בעלי משרד לעיצוב אפנה ושיווק טקסטיל לבתי עסק באיזור השרון.


הבית: הבית ממוקם על מגרש בגודל של 300 מ"ר בהוד השרון, ושטחו הבנוי הוא 280 מ"ר. הבית חדש יחסית ומונה 3 מפלסים: מרתף, קומת כניסה וקומת מגורים. בסך הכל יש בבית 6 חדרים: סלון, ארבעה חדרי שינה וקמת המרתף. כמו כן, יש בו שני חדרי רחצה: אחד ביחידת ההורים והשני סמוך לחדרי הילדים.

משך השיפוץ: כחודשיים.


עלות השיפוץ: כ-250,000 שקל. העלות כוללת את עבודות הנגרות, המטבח החדש, עבודות הצבע והגבס, עבודות חשמל, הריסת קירות בסוויטת ההורים, חיפוי אבן בשני קירות, גופי תאורה, מיזוג וריהוט הבית.


החזון: הדיירים עוסקים באופן יומיומי בתחום העיצוב והם בעלי חוש גבוה לאסתטיקה ויופי ולכן גילו מעורבות בכל שלבי העיצוב. היה חשוב להם שלבית יהיה מראה קלאסי, לא טרנדי מדי, לא מנקר מדי, נקי עם נגיעות שישדרו אווירה חמה.

הקיר הפך לאלמנט עיצובי מרכזי בבית | צילום: עמית פלד

הקיר המפריד נוצל משני צדדיו

לפני השיפוץ הבית היה בצבעי שמנת וגוונים חומים ואנחנו רצינו לצאת מהמראה המסורתי המיושן לכיוון יותר מודרני ועדכני. כל חללי הבית נצבעו בגוון אפור בהיר, למעט חדרי השינה שכל חלל קיבל טיפול פרטני. הריצוף בקומת הכניסה הוא בגוון חום בהיר שמכניס חמימות לחלל וכל חדרי השינה מחופים בפרקט.

במרכז הבית, בסמוך לכניסה, עמד קיר ארוך ודומיננטי שמאוד הפריע לדיירים. בשיפוץ הקיר עבר טיפול יסודי והפך לאלמנט מרכזי בחלל הציבורי. צד אחד שלו, זה שפונה למטבח, נוצל לבניית ארונות מזווה, לבניית יחידות אחסון גבוהות והותקן בו מקרר בילט אין; הצד שני שפונה לסלון עוצב ותוכנן להכיל את פריטי המדיה.

כמו כן, בחלל הציבורי הותקנה תעלת מיזוג חשופה בצבע לבן כדי להימנע משימוש בקרניז לאחסון מערכת המיזוג.

גופי התאורה בבית מדברים בשפה אחידה. למטבח נבחרו גופים ממוקדים להארת משטח העבודה וגוף אפ-לייט מעל האי. לקיר הסלון המחופה בבריקים נבחרו גופים נקיים אפ-לייט ודאון-לייט שמבליטים את הטקסטורה של האבן ומהווים חלק אינטגרלי מעיצוב החלל. כמו כן, באלמנטים מגבס נעשה שימוש בספוטים להארה ממוקדת.


ריהוט בגוונים טבעיים. הסלון | תמונת AVI: עמית פלד

האי במטבח צמוד לקיר

הסלון: הקיר המפריד בין המטבח לסלון חופה בשליכט אקרילי אפור והוא כולל יחידת גבס שמסגרה את מסך הפלזמה. בהנמכות הגבס הותקנה תאורת ספוטים עליונה ותחתונה שיוצרת אווירה נעימה ומעשירת את יחידת המדיה. לצרכי אחסון מוצרי המדיה עיצבתי יחידת נגרות שפורצת בצורה א-סימטרית מקיר הגבס ונצבעה בגוון אפור אפוקסי מבריק. קיר הסלון שניצב ממול חופה בבריקים בצבע לבן להעשרת החלל בטקסטורה חמה, אך גם כזו שאינה יוצרת מראה כבד ועמוס.

מבחינת הריהוט, קודם כל קנינו את הספה הגדולה כאלמנט המרכזי ואחר כך את יתר הפריטים שישלימו אותה ויתאימו לה. החומרים בסלון הם חומרים טבעיים בצבעים שמשתלבים מצויין: הספה עשויה עור חום, השולחן מעץ בסגנון אוריינטלי ולצידם הדומים מקש. כמו כן, בני הזוג רצו בר משקאות ולאחת הפינות בסלון הכנסנו מזנון זכוכית עם מסגרות כסופות ששובר מעט את המראה הטבעי, ובו מאוחסנים המשקאות והכוסות.

המטבח: בניגוד לסגנון העיצוב בסלון, המטבח עוצב בקו מודרני נקי ומינימליסטי, אבל גם כזה שמשתלב טוב עם הסלון הסמוך. שטח המטבח אינו גדול ולכן לא רצינו להעמיס על החלל. ארונות העץ צבועים לבן עם משטחי קוריאן לבנים, כמעט בלי שטחי אחסון עליוניים, וגם האי עם כסאות הבר הלבנים הוצמד לקיר כדי לחסוך במקום. צמוד לקיר שמפריד בין המטבח לסלון,  בנינו ארונות אחסון, ומקרר ותנור בילט אין.


האי הוצמד לקיר כדי לחסוך במקום | תמונת AVI: עמית פלד

פינת אוכל: לפינת האוכל הכנסנו שולחן וכסאות מעץ זברנו שמכניסים חמימות גם לחלל המטבח הסמוך. מעל השולחן יורדת מהתקרה מנורת שנדליר שמושכת את תשומת הלב ומעניקה נופך אחר לחלל.

החצר: לפני השיפוץ דשא כיסה את כל החצר. השארנו חלק ממנו, אך את החלק הקרוב ליציאה מהסלון כיסינו בדק. כמו כן, בעלת הדירה קנתה ריהוט ראטן וגופי תאורה חיצוניים כדי ליצור אווירה נעימה בחצר וכדי להאיר באופן ממוקד את הדק.

קיר לבנים בחדר השינה

מרתף: גודלו של המרתף הוא 80 מ"ר. חלק ממנו יועד עבור חדר עבודה, וחלק אחר כחלל משחקים וקולנוע ביתי לילדים. דלתות זכוכית מפרידות בין שני החלקים על מנת שייכנס אור ותיווצר תחושת המשכיות גם אם הדלתות סגורות. בחלל המשחקים חופה הקיר המרכזי בטפט עיגולים באווירת רטרו, ונבנתה יחידת נגרות עבור מערכת הקולנוע הביתית, המשמשת גם כספרייה וכשטח אחסון לצעצועים. ברחבי החלל פוזרו פופים, ספות ושטיחים שיוצרים אווירה נעימה.

יחידת ההורים: חדר השינה עוצב כמעין לופט ניו יורקי. הרצפה חופתה בפרקט לבן עם מראה מיושן והקיר המרכזי חופה בבריקים אפורים – משהו שהדיירים מאוד רצו. לפני השיפוץ היה ביחידה חדר ארונות שהקטין מאוד את החלל ולכן הוא נהרס ובמקומו הוצב ארון קיר לבן. המיטה והשידות היו בידי הדיירים עוד לפני השיפוץ ורק את הכורסא הם קנו בשוק הפשפשים כדי להעניק טוויסט אחר לחלל. חדר הרחצה בסוויטת ההורים פשוט יחסית ויש בו מקלחון זוגי וארונות מעץ אלון.


הכורסא משוק הפשפשים מעניקה טוויסט לקו העיצובי של חדר השינה | תמונת AVI: עמית פלד

שני כיורים בחדר הרחצה

חדר השינה של הבת: הלכנו על המראה הלבן עם אקססוריז שנותנים את הצבע: הרהיטים לבנים אך הפוף והשטיח בגוונים של ורוד וסגול. גם המובייל מכניס חיים והכילה מעל המיטה היא אלמנט יוצא דופן שמושך תשומת לב, אך עדיין משווה לחלל מראה לא עמוס. הדיירים החליטו לא להשתולל מבחינה תקציבית בחדרים וחלק מהפריטים נקנו באיקאה.

חדר השינה של הבן: הבן מאוד אוהב את הים, הוא גולש על גלשני גלים ומחליק על סקייטבורד והחדר עוצב בקו הזה.

חדר הרחצה של הילדים: כאן נשארנו עם העיצוב המקורי של הבית ורק הוספנו יחידת אחסון מעץ כשלכל אחד מהילדים יש את שטח האחסון שלו וגם כיור משלו.

דבר המעצב: העבודה עם הזוג היתה לעונג וחוויה. בני הזוג נוגעים בעולם העיצוב ולכן הם בעלי חוש אסתטי גבוה, מודעים מאוד לעולם החומרים, הטקסטורות והצבעים ויכולנו לדבר באותה שפה, להעיז וליצור חללים מעניינים הרמוניים ונעימים.

טיפ: לא מומלץ לקנות את כל הריהוט והאקססוריז בפעם אחת, אלא כדאי לקנות פריט אחד מרכזי, לראות כיצד הוא משתלב בבית ולצאת ממנו הלאה להלבשת החלל כולו.

פריט אהוב: ספת העור שבסלון. היא באורך 3.50 מטרים בצבע חום מתוק, בוהמיינית ומעוצבת בקווים ישרים.

פרגון לאיש מקצוע: שבי אנג'ל מנגריית אגוז בחולון שביצע את כל עבודות הנגרות בבית. הוא איש מקצוע אמין וישר ומבצע עבודות ברמת גימור גבוהה מאוד.


המעצבת: חגית רוזנברג | עיצוב פנים


לכתבה המלאה